Paste cu bacon si mozzarella

de Gherca Daniela in Penne, 25 Mar 2019 | 5325 vizualizari

 

Foarte bune si gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 350 g paste penne
  • 20 g ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • un varf de cutit condiment piri piri ( ardei iute uscat)
  • 200 g bacon taiat cubulete
  • 500 g sos de rosii
  • 100 ml apa
  • 125 g mozzarella
  • 60 g parmezan
  • sare pentru apa in care fierb pastele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu bacon si mozzarella:

     Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline, calim ceapa taiata marunt si condimentam cu piri piri (optional) timp de 1 minut. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam baconul si amestecam din cand in cand cateva minute, apoi turnam sosul de rosii si apa, amestecam din nou si lasam sa fiarba la foc incet pana scade apa si obtinem  un sos.

      Intre timp punem apa la fiert cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.

      Pastele fierte le adaugam peste sosul din tigaie, amestecam bine, mai lasam 1 minut pe foc, apoi dam deoaparte si presaram mozarella si parmezanul.
     Amestecam din nou si transferam totul intr-o tava yena (nu trebuie unsa), mai presaram putin parmen deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit la 190°C pentru 15 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu bacon si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu tocanita